23948sdkhjf

Justitsminister vil hæve bødestraffen for butikstyveri

Den laveste bødetakst ved butikstyveri skal i førstegangstilfælde fordobles til 1000 kr., lyder et forslag fra Peter Hummelgaard. DSK kalder på endnu flere initiativer.

Antallet af butikstyverier bare stiger og stiger herhjemme. I oktober satte udviklingen sågar kedelig rekord.

Her blev der registreret hele 1673 butikstyverier i databasen Crimestat, som samler data ind fra ca. 4900 butikker. Det er det største antal nogensinde målt på en måned. 

Ved udgangen af oktober måned var der registreret 15.238 butikstyverier. Det er en stigning på ca. 12 pct. i forhold til samme periode sidste år. 

Dansk Erhverv og De Samvirkende Købmænd kalder udviklingen 'dybt foruroligende' og har i flere år kaldt på politisk handling.

Det budskab har justitsminister Peter Hummelgaard (S) opsnappet.

Han har også noteret sig det stigende omfang af butikstyverier, der er forbundet med store udgifter for butiksejerne og skaber utryghed blandt butiksansatte og kunder.      

I en ny lovpakke, der skal styrke indsatsen mod borgernær kriminalitet, foreslår justitsministeren derfor at hæve bødestørrelsen ved butikstyveri. 

'I førstegangstilfælde lægges der op til, at den laveste bødetakst stiger fra 500 til 1.000 kr., mens de øvrige bødeniveauer hæves, så bødetaksten altid overstiger værdien af den stjålne vare. Det forudsættes f.eks., at et tyveri, der i dag straffes med en bøde på 4.000 kr., efter lovens ikrafttrædelse skal straffes med 7.000 kr., og et tyveri, der i dag straffes med en bøde på 5.000 kr., efter lovens ikrafttrædelse skal straffes med 9.000 kr.', lyder det i forslaget fra Peter Hummelgaard.

DSK opfordrer til øget politisk indsats 

De Samvirkende Købmænd, der blandt andet har Dagrofa og Rema 1000 som medlemmer, har man i flere år råbt op om politisk handling. Og mere skal gøres, lyder budskabet fra købmændenes organisation.  

- 2024 bliver med stor sikkerhed et nyt negativt rekordår og derfor er der brug for endnu flere initiativer mod butikstyverier med al fra øget forebyggelse, til øget politiindsats og øget straf. Behandlingen af det nye lovforslag er ikke begyndelsen til enden, men det er forhåbentlig enden på begyndelsen. Hos DSK opfordrer vi derfor til en øget politisk indsats, siger vicedirektør Claus Bøgelund Nielsen til Dagligvarehandlen.dk. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.104